Kinderen maken wandelvoorstelling over het ‘nieuwe normaal’

Een wandelvoorstelling over het ‘nieuwe normaal’. Zaterdag is deze te zien in het voormalige Woondome in Almere Buiten. KLEURinCULTUUR en Groot Wild theater presenteren samen met jonge talenten de voorstelling Zoek(t) 
 
In het gebouw, dat sinds kort een broedplaats is voor creatieve ondernemers, kunnen bezoekers komende zaterdag op verschillende plekken in het gebouw scenes van de voorstelling beleven. “De voorstelling gaat over een onderzoek dat de overheid is gestart naar de effecten van de coronamaatregelen op de samenleving” , vertelt artistiek leider Chantal de Marteau.

Groot Wild Theater werkt voor de voorstelling samen met KLEURinCULTUUR. Deze organisatie organiseert buiten schooltijd culturele activiteiten voor kinderen in verschillende artlabs. Door middel van een talentontwikkelingstraject is de voorstelling ‘Zoek(t)’ ontstaan. De kinderen zijn voor de wandelvoorstelling opzoek gegaan naar wat voor hen het meeste impact heeft gehad tijdens de coronaperiode. Alle scenes die zaterdag te zien zijn, zijn het resultaat van dit onderzoek.

De Marteau hoopt dat de voorstelling indruk maakt, ondanks dat het over corona gaat is het iets wat de kinderen voor het grotendeel hebben gemaakt. “Ik hoop dat het juist een soort van louterende werking heeft. Dat je er doorheen gaat en er kritischer over na gaat denken.”