Geen maatregelen in stadscentrum om anderhalve meter te handhaven

Ondernemers in het stadscentrum nemen geen maatregelen om ervoor te zorgen dat bezoekers zich aan de anderhalve meter regel houden. Het winkelend publiek moet zelf de verantwoordelijkheid nemen om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren. Dat zegt Martin Ort, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Stadhart Almere (OVSA).

Tijdens de eerste coronagolf plaatste de OVSA hekken, looprichtingspijlen op de grond en werden handhavers ingezet. Volgens Ort is dat dit jaar niet te doen: “De kosten worden bij de ondernemers neergelegd en het volk luistert niet goed.”

Ort benadrukt dat de ondernemers veel kosten hebben moeten maken voor de extra maatregelen tijdens de eerste coronagolf. “Vorige keer gingen wij er vanuit dat het allemaal van tijdelijke aard zou zijn en daar hebben we dus ook kosten voor gemaakt.” Hij vervolgt: “Wij kunnen niet met een hele kleine groep ondernemers de bevolking in gareel houden.”

Het kabinet heeft dinsdag aangekondigd dat de anderhalve meter afstand vanaf vandaag weer verplicht is. De afgelopen tijd was dat slechts een dringend advies. Mensen die onvoldoende afstand houden kunnen een boete van 95 euro krijgen.