Verbeek weg als hoofdtrainer Almere City

Gertjan Verbeek is niet langer de hoofdtrainer van Almere City FC. Woensdag is na intensieve gesprekken met de directie en de RVC besloten om een punt te zetten achter de samenwerking. Het ontslag volgt vier dagen na de thuisnederlaag tegen MVV (0-2) van vrijdagavond. Het was voor de Almeerders alweer de negende nederlaag in zestien wedstrijden. De ploeg staat op een zeer teleurstellende 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

De ervaren Verbeek werd afgelopen zomer verrassend binnengehaald door Almere City en tekende een contract voor twee seizoenen. Vorig seizoen deed Almere City tot de laatste speeldag mee om promotie naar de eredivisie, maar onder leiding van Verbeek kon de club die lijn niet doortrekken. De Almeerders wisten dit seizoen tot dusverre slechts één thuiswedstrijd te winnen.

Met name de manier waarop de nieuwe nederlaag tegen MVV vrijdagavond tot stand kwam gaf te denken. Verbeek gaf na afloop aan dat hij nog niet zo’n slecht Almere City had gezien dit seizoen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.