PvdD wil noodoplossing voor niet werkende liften station

De Partij voor de Dieren in Almere wil opheldering van de gemeente over de vertraging bij de aanleg van de nieuwe liften op station Almere Centrum. Mensen die afhankelijk zijn van een lift kunnen nu vier maanden langer niet terecht op het treinstation. De partij pleit voor een noodoplossing.

De Partij voor de Dieren wil van het college weten of er door de gemeente, NS of ProRail extra maatregelen zijn genomen om de overlast voor mensen met een handicap te beperken. De fractie is bang dat gehandicapte reizigers stranden op Almere Centrum. Ook vraagt de partij zich af waarom de gemeente niet actiever heeft verteld dat er vier maanden langer geen liften beschikbaar zijn.

Verder vraagt de Partij voor de Dieren zich af of het zeker is dat aanleg van de stationsliften niet meer vertraging oploopt. Als dat wel zo is, zouden er problemen kunnen ontstaan voor de bezoekersstroom van de Floriade, vreest de partij.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.