78

Almere krijgt één legale wietteler voor landelijk experiment

Almere krijgt één wietteler die meedoet aan in het kader landelijke experiment met legale hennep- en hasjproductie. Dat blijkt uit een brief die burgemeester Weerwind heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Waar die precies komt, hangt nog af van de vergunningverlening.

Coffeeshops mogen nu wel softdrugs verkopen, maar officieel kunnen ze die alleen illegaal aankopen omdat het is verboden om wiet te telen. Het ‘experiment gesloten coffeeshopketen’ moet duidelijk maken of legale wietteelt dat probleem kan oplossen. 

Er komen maximaal tien telers, verspreid over het land Er waren in totaal 147 gegadigden, van wie een aantal zich in Almere wilde vestigen. Burgemeester Weerwind heeft bepaald er in zijn stad plek is voor één teler. Hij wijst de gemeenteraad erop dat alle deelnemende telers zijn getoetst op integriteit in een zogeheten Bibob-onderzoek.

“Wij staan in nauw contact met de lokale teler over de ontwikkeling van een goede en veilige teelt van hennep en hasjiesj in Almere. Ook de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie en de Inspectie van Justitie en Veiligheid zijn hierbij betrokken”, schrijft Weerwind.

Het is de bedoeling dat de legale wiet in de tweede helft van volgend jaar kan worden verkocht.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant