Almeerders opgepakt voor maken vals geld

De politie in Almere heeft maandag vier verdachten opgepakt voor het maken en verspreiden van vals geld. Ze worden ook verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. De vier personen zijn tussen de 16 en 31 jaar oud. Ze werden aangehouden bij doorzoekingen van acht woningen in Almere.

Het oppakken van de vier verdachten is het resultaat van een langlopend onderzoek naar het maken en verspreiden van vals geld, zegt de politie. Het OM startte begin dit jaar een strafrechtelijk onderzoek na het aantreffen van een aanzienlijke hoeveelheid valse biljetten in een postzak. De nagemaakte Euro-biljetten bleken in meerdere Europese landen te zijn uitgegeven.

Met aanvullend recherche-onderzoek kwam de politie uit bij de vier verdachten. Bij de huiszoekingen vonden agenten grote sommen geld, fabricagemateriaal en gegevensdragers. Die zijn in beslag genomen. De recherche gaat verder met het onderzoek, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vier verdachten zitten voorlopig in beperking.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.