57

Première Titanic de Musical in Kunstlinie

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway hoort Titanic tot de meest succesvolle musicals. Zondag ging de vernieuwde voorstelling in première in theater Kunstlinie in Almere.

In totaal spelen er 25 acteurs in de voorstelling, waaronder René van Kooten en Mariska van Kolck. Ook is er een live orkest en een geheel nieuw decor.

De show had anderhalf jaar geleden al in première moeten gaan, maar dat ging door de coronamaatregelen van dat moment niet door. Product Hans Cornelissen is blij het dat nu wel door kan gaan. “Twee weken geleden gaf ik er niet veel voor,” vertelt hij. “Maar het is gelukt, we staan er. Een echte première.”


Voor de première is bewust gekozen voor Almere, vertelt Cornelissen. “Er zijn altijd voor de hand liggende steden in de randstad waar premières zijn. Dat is prima, maar ik dacht Almere is zo van deze tijd. Het is een nieuwe stad.” Ook de ligging van het theater speelt een rol in de keuze. “Almere is aan het water gewonnen, de Titanic is aan het water verloren gegaan. Dat vond ik een mooie gedachte.”

De opening en de vormgeving zijn de favoriete elementen van de producent. “De opening die tien minuten duurt vind ik heel aangrijpend. Maar er zitten zoveel dingen in. Het is anders dan de film. Wel veel liefde, ambitie en hoop. Er zit leven in.”

Tijdens het slotapplaus van de voorstelling werd Cornelissen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Barry Bouquet van Kunstlinie is erg blij dat de voorstelling voor het eerst in Almere te bewonderen is. “Het is erg bijzonder,” zegt Bouquet. “De grote landelijke première van Titanic.”

Door in gesprek te gaan met de producenten is het Bouquet gelukt om de première in Almere te laten plaatsvinden. “We hebben natuurlijk ook wat moois te verkopen. We hebben een prachtig gebouw hier. Ook zijn we goed bereikbaar en het zit aan het water.”

Aanstaande woensdag en donderdag is de musical te zien in theater Agora in Lelystad. De voorstelling is in april 2022 ook nog twee keer te zien in de Kunstlinie.

Foto’s: Royal Promoticons

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant