60

Veilig Thuis wil zes ton extra per jaar

Veilig Thuis Flevoland wil jaarlijks zes ton extra van de Flevolandse gemeenten. Dat meldde wethouder Froukje de Jonge donderdagavond tijdens een debat met de Almeerse gemeenteraad. Veilig Thuis is een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling in de provincie.

Eerder dit jaar werd bekend dat de organisatie het werk niet aankon omdat het aantal meldingen toeneemt en de ernst van de situaties ook. De gemeente Almere trok toen vier ton uit om wachtlijsten weg te werken en extra personeel in te zetten.

Volgens wethouder De Jonge zijn de problemen inmiddels beheersbaar, maar tevreden is ze nog steeds niet. Ze vreest voor nieuwe problemen als er niet weer extra geld voor het advies- en meldpunt wordt uitgetrokken. Veilig Thuis heeft de 6 Flevolandse gemeenten inmiddels zelf om een extra bijdrage van totaal zes ton per jaar gevraagd. Voor het eind van het jaar wordt er over dat verzoek een beslissing genomen.

Wethouder De Jonge benadrukt overigens dat de problemen rondom de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling zich niet alleen voordoen bij Veilig Thuis. De zorginstanties waar naar doorverwezen wordt, hebben vaak ook wachtlijsten en dat bemoeilijkt de hulpverlening eveneens.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant