55

Gemeente onderzoekt of kinderen zwemlessen missen vanwege QR-code

De gemeente Almere gaat bij zwembaden en zwemscholen na of er kinderen zijn die geen zwemlessen meer volgen omdat de ouders geen QR-code hebben. Dat zei wethouder Jan Hoek donderdagavond na vragen van de PVV.

Volgens de PVV-fractie mochten ongevaccineerde ouders tot een week geleden nog hun kind onder de 13 jaar begeleiden in het zwembad. Hoek beaamt dat ouders van de gemeente begin november als ‘vrijwilliger’ naar binnen mochten, maar volgens de wethouder is de gemeente erop gewezen dat die uitzonderingsregel te ruim werd geïnterpreteerd. Op 11 november zou dat volgens Hoek gecommuniceerd zijn met de zwembaden en de zwemscholen, sindsdien mogen ouders alleen met een geldige QR-code het zwembad in.

Hoek zegt nog geen signalen te hebben ontvangen van zwembaden dat er kinderen gestopt zijn met zwemles. De wethouder adviseert ouders om een gevaccineerd persoon in hun omgeving te vinden die hun kind kan begeleiden tijdens de zwemles. Anders moeten ouders ervoor zorgen dat ze aan de vereisten van de QR-code voldoen, aldus Hoek.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant