71

Tekening van leerling over Almere in Stadsarchief

Een tekening in het Stadsarchief Almere. 15-jarige Miro Kyba kreeg het voor elkaar met haar gedetailleerde waterverftekening van de stad. Volgens stadsarchivaris Michel Langendijk geeft de tekening goed het Almere van nu weer.

“De Wave, De Rode Donders, de Oostvaarderplassen. Ik heb kleine stukjes van gebouwen en natuur gekozen die echt een beeld geven van Almere. Ik heb hiervoor gekozen omdat ze origineel zijn en je ze niet in elke stad ziet”, vertelt Miro. “Ik heb er bewust voor gekozen om niet alle gebouwen samen op een punt te zetten. Ik heb gekeken naar een mix tussen kleur, stad en natuur.”

Miro heeft een primeur met haar tekening. Ze is de eerste scholiere in Almere die een tekening heeft gemaakt die opgenomen is in de collectie van het Stadsarchief Almere. “Ik vind het heel cool, ik dacht niet dat dit op zo’n jonge leeftijd zou gaan gebeuren.”

Miro is leerling van het Park Lyceum. Ze maakte de tekening thuis voor een schoolopdracht: hoe zie je de stad door jouw ogen. Haar docent beeldende kunst was zo verrast door het eindresultaat dat ze meteen contact opnam met de gemeente. Het Stadsarchief pikte het verhaal op en was meteen enthousiast. “Het is een prachtige, gelaagde kleurrijke tekening over het Almere van nu”, aldus Michel Langendijk.


Dit vind je misschien ook interessant