Titanic, nieuwe Paul Verhoeven en expositie Short Stirling in UIT Agenda

Titanic de musical speelt in de Kunstlinie, de nieuwe film van Paul Verhoeven draait in de Nieuwe Bibliotheek en de tentoonstelling ‘Vliegen voor de vrijheid’ is te zien in het Erfgoedhuis. Elke week licht Paul Meekel van de VVV Almere een paar activiteiten toe die op de kalender staan.

Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic de musical tot de grootste musicalsuccessen van de afgelopen tien jaar. De voorstelling vertelt het verhaal over hoop, liefde en ambitie en wordt gespeeld door een cast van 25 man en wordt begeleid door een live-orkest. De hoofdrollen zijn voor René van Kooten en Mariska van Kolck, beiden bekend van meerdere voorstellingen geproduceerd door Joop van den Ende.

Geheimen en wonderen van een non
De laatste film van Paul Verhoeven ‘Benedetta’ draait dit weekend in de filmzaal van De Nieuwe Bibliotheek. Het verhaal gaat over Benedetta Carlini, die zich aan het einde van zeventiende eeuw aan sluit bij het klooster in Pescia, Toscane. Benedetta beleeft religieuze visioenen en schijnt in staat te zijn om wonderen te verrichten, waarop de Kerk besluit onderzoek te doen naar haar claims. De kerk wil ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.

Vliegen voor de vrijheid
De tentoonstelling ‘Vliegen voor de vrijheid’ vertelt het verhaal van de Short Stirling BK716. In 2008 zijn in het Markermeer resten gevonden van deze bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. In de tentoonstelling zijn onder andere de resten van het vliegtuig die uit het water zijn gehaald te bekijken. Zij dragen de herinneringen aan de levens van de zeven Britse en Canadese jongens die hun leven gaven voor de vrijheid.

Voor een uitgebreider overzicht kan je terecht op de website van VVV Almere.