73

Omgevallen hijskraan uit Weerwater gehaald

De omgevallen kraan aan de Esplanade is uit het Weerwater gehaald. Het is niet bekend waar de kraan naartoe wordt gebracht en wat er uiteindelijk mee gebeurt. Dat zegt de eigenaar van de kraan, aannemersbedrijf Gebr. De Koning.

Het gevaarte werd gebruikt voor de aanleg van een nieuw stadsstrand, maar om onduidelijke redenen viel de kraan van het ponton. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek naar hoe dat kon gebeuren.

Tijdens het ongeluk waren drie mensen op het ponton aan het werk. Omdat werd gedacht dat een van hen in het water was gevallen, rukten verschillende hulpdiensten uit. Volgens de brandweer vielen er geen gewonden.

Ook kwam er door het ongeluk olie in het water terecht. Het ging om een olievlek van zo’n 200 tot 300 meter lang. Met schermen en zogeheten olieworsten is geprobeerd de vloeistof bij elkaar te houden en op te ruimen.

Dit vind je misschien ook interessant