Pietenpad: vier Sinterklaas in de Almeerse natuur

De cadeautjes van Sinterklaas zijn weggewaaid! Aan de kinderen de taak om ze te helpen vinden. Vanaf morgen kunnen kinderen op de Kemphaan in het bos helpen zoeken naar de cadeautjes van de Sint. Volgens boswachter Amy elk jaar weer een groot succes.

In de bomen, en verstopt op de grond. Overal hangen de weggewaaide cadeautjes. Kinderen kunnen met behulp van een afstreepkaart alle cadeautjes die ze vinden afvinken. “Elk jaar krijgen wij zulke leuke reacties. Niet alleen van de ouders maar ook de kinderen zelf. Sommige cadeautjes zijn wat moeilijker verstopt. Dan komt er weleens een kindje dat ervan baalt dat hij niet alle cadeautjes kon vinden. Opgeven doen ze dan niet. Ze proberen het vaak nog een keer. Dat is zo leuk om te zien”, vertelt Amy, die het belangrijk vindt dat kinderen op jonge leeftijd al met de natuur in aanraking komen. “Het moraal van het verhaal is natuurlijk dat we zoveel mogelijk kinderen naar buiten willen brengen. Als ze op jonge leeftijd al een stukje natuurbeleving hebben meegemaakt, nemen ze dat op oudere leeftijd mee. Ze gaan dan vaak op een heel andere manier met de natuur om.”

Naast het Pietenpad brengen de Sint en zijn pieten elk jaar een bezoekje aan de Kemphaan. Of dat dit jaar ook door zal gaan, hangt volgens Amy af van de coronamaatregelen.