54

Buurtkracht brengt buren met elkaar in contact

Buurtbewoners die iets doen voor de wijk om de buurt op een positieve manier met elkaar in contact te brengen. Dat is wat het initiatief Buurtkracht inhoudt. Sociaal Werker Ingmar van Duijn van welzijnsorganisatie De Schoor vindt het mooi om te zien hoe buren in deze tijd met elkaar in contact komen.

“We zijn ooit begonnen met een vogelhuisjesactie. Een bewoner wilde graag een bouwpakket van vijf vogelhuisjes aanvragen. Deze wilde ze met de buren beschilderen en in de buurt ophangen. Dat was een hartstikke leuk initiatief wat we verder hebben uitgewerkt. Dat is toen gelukt. We hebben nu hetzelfde gedaan met de buitenspeelkistjes”, vertelt van Duijn. “Deze kistjes zijn er om sport-en spelmateriaal te delen in de buurt.”

Volgens Van Duijn zijn dit soort initiatieven erg belangrijk voor de buurt. “Juist om vanuit een stukje positief en sociaal contact elkaar op te zoeken. Dat is de laatste tijd sterk afgenomen. Met dit soort projecten zie je weer wat het doet met een mens en hoe fijn ze dat contact in de buurt vinden.”

Dit vind je misschien ook interessant