424

Niet langer thuis afval scheiden

Almeerders mogen in de toekomst definitief een groot deel van hun afval weer bij elkaar gooien. De gemeenteraad ging donderdagavond tijdens de Politieke Markt akkoord met het zogenoemde nascheiden. Inwoners van de gemeente mogen dan hun plastic, metaal en drankverpakkingen bij het restafval gooien. Na het ophalen wordt het afval dan machinaal alsnog uit elkaar gehaald. GFT moet wel nog steeds in een andere afvalbak.

Een meerderheid van de Almeerse politiek vindt deze zogenaamde PMD+ methode beter dan het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om inwoners thuis hun afval te laten scheiden. Almeerders moeten in dat geval minstens drie afvalbakken gebruiken.

Vorige week werd al duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad een voorkeur had voor nascheiden. Nu is de beslissing officieel.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant