58

‘Rechtse CDA’er’ Van Hilten stapt over naar VVD

Een opvallende overstap binnen de Almeerse politiek. Lesley van Hilten, tot vorig jaar fractieassistent bij het CDA, stapt over naar de VVD. Bij de grootste collegepartij komt Van Hilten direct op een verkiesbare zevende plek te staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De grootste reden voor de overstap is volgens Van Hilten een verandering in haar thuissituatie. “Toen ik politiek actief werd, zat ik zelf in een vervelende thuissituatie. Ik kwam met mijn gezin op straat te staan. Daar was ik eerst boos over, maar toen dacht ik dat ik er ook zelf wat aan kan doen. Daar paste het CDA goed bij want die hebben het gezin als hoeksteen van de samenleving centraal staan.” Toch stapte ze dit jaar over naar de Almeerse liberalen. “Toen ik ouder werd, merkte ik dat de VVD beter bij mij past op het gebied van vrijheid en verantwoordelijkheid.”

“Mensen vroegen zich af of ze met de VVD of het CDA om tafel zaten”

De landelijke perikelen bij het CDA, onder meer door het vertrek van het kritische Kamerlid Pieter Omtzigt hebben geen directe rol gespeeld bij het vertrek van Van Hilten. “Dat was wel echt een bevestiging dat de partij niet meer bij me past en dat ik mij daar echt niet langer thuis voel.” Ook het feit dat haar partner, Kamerlid Ulysse Ellian, actief is voor de VVD is geen directe aanleiding geweest voor de overstap. “Ik ben heel trots op hem, maar ik heb al ver voordat ik met hem samen ben gehoord dat ik een rechtse CDA’er was. Mensen vroegen zich af of ze nou met de VVD of het CDA om tafel zaten”

Mocht Van Hilten worden verkozen tot raadslid wil ze zich onder meer inzetten voor veiligheid in Almere. “Er zijn bijvoorbeeld nog veel plekken in Almere waar geen lantaarnpalen staan. Het is daardoor donker in de avond en daardoor durven vrouwen vaak niet alleen over straat.”

Dit vind je misschien ook interessant