36

Bewoners boos over bouw 200 woningen in Muziekwijk

Bewoners van de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk zijn boos. Er is een brief van de gemeente Almere uitgelekt op Facebook, waarin staat dat de gemeente 200 sociale huurwoningen gaat bouwen voor hun deur. De bewoners zijn daar onder meer tegen omdat zij het groen in de wijk willen behouden.

De gemeente schrijft in de brief dat geschikte en betaalbare woningen in Almere schaars zijn. De Youri Egorovweg is uitgekozen, omdat er in de Muziekwijk nog weinig woningen voor starters zijn. De grond is eigendom van de gemeente, maar de gemeente moet de bestemming van het gebied nog wel wijzigen van ‘Groen’ in ‘Wonen’.

In de brief wordt gesproken over 200 sociale huurwoningen op het grasveld tegenover de huizen, die momenteel bijna een half miljoen euro waard zijn. Met de bouw van de huurwoningen voorzien sommige buurtbewoners dat de waarde van hun huis zal dalen. Zij geven verder aan dat de doelpalen op het grasveld voor de deur al weg zijn gehaald en dat er ook landmetingen zijn verricht. Dit voedt het vermoeden dat het grasveld klaar wordt gemaakt voor de bouw. Op dat veld spelen kinderen en worden activiteiten georganiseerd.

De bewoners hebben van de gemeente gehoord dat de brief over de woningbouw pas op 12 november op de deurmat zou liggen. Hoe de brief is uitgelekt, is nog niet duidelijk.

Dit vind je misschien ook interessant