58

Kraan omgevallen bij Esplanade, olievlek in Weerwater

Aan de Esplanade in Almere is een kraan omgevallen die op een ponton in het water lag. De kraan wordt gebruikt voor de aanleg van het nieuwe stadsstrand. Door het omvallen van de kraan is er olie in het water terechtgekomen.

Volgens de brandweer is de olievlek in het Weerwater 200-300 meter lang. Volgens Waterschap Zuiderzeeland zijn de gevolgen voor het milieu klein, omdat olie op water drijft. Om te voorkomen dat de olie zich verder verspreidt heeft het waterschap de watergang richting de stad geblokkeerd. Dinsdag zal geprobeerd worden de olie te verwijderen.

De brandweer gaat in overleg met de eigenaar bekijken hoe de kraan weer rechtop kan worden gezet. Het waterschap zegt extra goed op te letten als de kraan geborgen wordt, want door de verplaatsing kan er opnieuw olie gaan lekken.

Massale inzet
De hulpdiensten rukten maandagmiddag massaal uit, omdat ze dachten dat er iemand in het water was gevallen. Dat bleek niet zo te zijn. Ook landde er een traumahelikopter, maar volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. Toen de kraan kantelde, waren er drie mensen op het ponton aan het werk. Er zat iemand in de kraan toen hij omviel, maar die wist ongedeerd te ontsnappen. Het is nog onduidelijk hoe de kraan kon omvallen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant