48

Floriade neemt langer de tijd voor aanvraag vergunningen


De vergunningen die de Floriade nodig heeft voor het neerzetten van paviljoens en andere gebouwen worden ook de komende maanden nog aangevraagd. De gemeente Almere gaf eerder aan graag te zien dat alle aanvragen voor 1 november binnen zouden zijn. “Dan hebben we een soepele afhandeling”, was de boodschap aan raadsleden.

Het gaat om zo’n 70 vergunningen die nog nodig zijn tot aan de opening van het evenement in april. “Het is niet zo dat deze voor 1 november allemaal ingediend moeten worden”, laat een woordvoerder van de Floriade weten als wordt gevraagd naar de voortgang.

Afhankelijk van deelnemende landen
Voor een deel van de vergunningen is de Floriade afhankelijk van de deelnemende landen. Pas als die de plannen voor hun paviljoen helemaal af hebben kan de vergunning worden aangevraagd. “Dit lopende proces gaat de komende maanden nog door”, zegt de woordvoerder. Een plan voor 23 tijdelijke gebouwen is inmiddels wel ingediend. “Deze aanvraag bevat gebouwen op meerdere kavels. De samenwerking met de afdeling VTH (Vergunningen, Toezicht & Handhaving) verloopt constructief.”

‘Geen overtredingen geconstateerd
De gemeente Almere zegt dat een toezichthouder twee tot drie keer per week aanwezig is op het Floriadeterrein “Hierbij wordt ook gecontroleerd op bouwen zonder vergunning .” Er zijn volgens een woordvoerder geen overtredingen geconstateerd. Over de vergunningen die de Floriade nodig heeft zegt de gemeente verder dat het gaat om reguliere omgevingsvergunningen die passen binnen het bestemmingsplan. “Dit betekent dat het vooral relatief eenvoudige aanvragen zijn, met een relatief korte doorlooptijd. Dit betekent ook dat een vergunning alleen geweigerd kan worden als er niet wordt voldaan aan de bouwkundige toets. De tijd die overblijft voor de bouw van de paviljoens etc. wordt natuurlijk wel korter naarmate vergunningen later worden ingediend.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant