54

Solidariteitsmars voor slachtoffers toeslagenaffaire

BIJ1 Almere houdt donderdag 11 november een solidariteitsmars voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Het is die dag precies twee jaar geleden dat gedupeerde ouders bij de Belastingdienst in Rotterdam aandacht vroegen voor de kwestie.Volgens organisator Anneke Dalger is de mars in Almere nodig om solidariteit te tonen met de gedupeerden uit de wijde omgeving.

De mars begint op de Esplanade en gaat naar het belastingkantoor aan de Dreesweg. Onderweg zingen ouders een protestlied. Ze lopen met een lampion en een lege zak vanwege Sint Maarten. Volgens Dalger is het niet de bedoeling dat omstanders wat in de zak doen, maar de Belastingdienst. “De mensen zitten met een lege zak die gevuld moet worden”, zegt zij. Op de route vragen de gedupeerden aandacht voor de toeslagenaffaire. 

Dalger verwacht zo’n 100 deelnemende ouders. Volgens haar is iedereen uit de wijde omtrek welkom. “Uit heel Flevoland, Het Gooi, Amsterdam.” De organisatie heeft de mars bij de gemeente aangekondigd. Dat moet 48 uur van tevoren gebeuren, een vergunning is niet nodig. Dalger wil de ouders wel vragen om anderhalve meter afstand te houden. Dat moet gebeuren met stukken touw die de deelnemers tussen elkaar moeten houden.

BIJ1 doet volgend jaar maart mee aan de raadsverkiezingen in Almere. Dalger vindt niet dat de solidariteitsmars een optocht voor de bühne is. “We zijn alleen maar bezig om die groep aandacht te geven”, zegt zij. “Het gaat niet om ons, het gaat gewoon om de getroffenen. Iemand moet het doen.” 

De mars in Almere is donderdag 11 november van 15.30 tot 17.30 uur.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant