53

Vooral ‘duurdere’ woningen in Pampushout

De 850 woningen die in de toekomst in Pampushout in Almere Poort worden gebouwd, zijn vooral duurdere woningen. De gemeente Almere geeft aan dat van de 850 woningen er 712 in het duurdere segment vallen. Hiernaast komen er 115 woningen in de middencategorie en 23 in een lagere prijsklasse. Bedragen worden door de gemeente niet genoemd.

In 2018 was er verzet onder inwoners van Almere Poort, er zouden namelijk eerst maar 250 woningen komen, dat werden er 850. Inwoners begonnen een petitie. Die heeft 1500 handtekeningen opgeleverd. Door de schaal van de nieuwe buurt waren de buurtbewoners bezorgd dat het bosrijke karakter van Almere Poort verloren zou gaan.

Er waren ook zorgen over te veel hoogbouw in het gebied. Om de buurtbewoners tegemoet te komen zal maximaal tien procent van de woningen uit appartementen bestaan. Ook is besloten dat 50 procent van het gebied bos zal blijven.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de lijn van het college. Als de raad instemt, zal er aan een ontwikkelingsplan gewerkt worden.

Dit vind je misschien ook interessant