48

Gemeente sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Almere heeft zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Die organisatie gaat nu anonieme informatie over criminaliteit ook aan de gemeente doorgeven.

Iedereen die informatie heeft over een misdaad maar niet zelf naar de politie wil stappen, kan terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Die organisatie zorgt er dan voor dat de informatie over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs of fraude terechtkomt bij de juiste instantie. Vaak is dat de politie, maar ook kan het om de gemeente gaan.

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind hoopt dat de gemeente nu eerder signalen krijgt over ondermijnende activiteiten. “Dat kunnen politie en gemeente niet alleen”, zegt hij. “We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant