26

Dragqueens leren jongeren over make-up en mode

Ervaren dragqueens komen naar Almere om workshops te geven aan jongeren voor het project ‘The Art Of Drag’. Jongeren die interesse hebben in de dragscene kunnen leren over alle onderdelen van drag.

De workshops gaan over onderwerpen zoals make-up, mode en dans. ‘The Art Of Drag’ is een initiatief van een van de deelnemers van Jongerenwerk Almere van stichting De Schoor. ‘’We hebben diverse projecten op het gebied van jongerenwerk en dit initiatief is bedacht door een deelnemer van het project Diversity. Dat is een community voor de LHBTI+ en jongeren die open minded zijn’’, aldus jongerenwerker Suleika El Mhassani.

‘’Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, maar het is nu wel specifiek veel mannen die zich presenteren als vrouw. Wat ik vooral zie bij de jongeren die hier aan meedoen is dat zij geïnteresseerd zijn in deze scene. Het is een gevoel dat in ze zit en waar ze iets mee willen. Drag gaat niet alleen om de kleding en make up, maar ook om acteren of comedy. Het zijn allerlei talenten die je hebt, die eruit kunnen komen en je kan laten zien.’’   

‘The Art Of Drag’ begint op 17 november met acht weken lang een workshop. Inschrijven kan via Jongerenwerk Almere.

Dit vind je misschien ook interessant