52

Dit kun je eten uit de Almeerse natuur


Stamppot van zevenblad, spread van paardenbloemen en een salade van lindeboombladeren. Op de Kemphaan kan je planten en kruiden uit de natuur plukken om er vervolgens gerechten van te maken.

Met een speciale map loop je deze zogenoemde wildplukroute. Volgens boswachter Amy is de route door middel van coördinaten te lopen. “Bij elk punt vind je een ander soort plant of kruid die je mag plukken. In het boekje waar de route in staat vind je meer informatie maar ook recepten.” Almere telt in totaal vier wildplukroutes, ze zijn als idee ontstaan op Wereldvoedseldag. De route in het natuurgebied van de Kemphaan blijft permanent en loopt door een bosrijk gebied van 5,5 kilometer.

Staatbosbeheer hanteert een champignons bakje of twee handen vol voor het plukken. “Zo is er genoeg voor alle bezoekers en dieren in het wild”, vertelt Amy. Niet alle soorten zijn het hele jaar door te zien, maar volgens Amy zijn er genoeg soorten die wel het hele jaar door te plukken zijn.

Dit vind je misschien ook interessant