50

Coronamaatregelen worden aangescherpt


Vanaf vrijdag is het tonen van een coronapas verplicht in onder meer zwembaden, sportscholen, dierentuinen, pretparken en musea. Ook komt de mondkapjesplicht terug voor publieke binnenruimtes zoals bibliotheken en gemeentehuizen en bij contactberoepen zoals kappers. 

De verwachting is dat het demissionaire kabinet deze maatregelen dinsdagavond tijdens een persconferentie zal aankondigen. Aanleiding voor de aanscherping van de maatregelen is de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. 

‘Werken met mondkapje is te benauwd’ 
Eigenaar Ahmed Hamdan van Barbier Achie in Almere is niet blij met de herinvoering van de mondkapjesplicht: “Ik vind het niks. Ik heb het al eerder meegemaakt, drie maanden lang. Dat was niet te doen. Het is veel te benauwd.”  Volgens Hamdan begon het leven de afgelopen maanden de goede kant op te gaan. Nadat restaurants en cafés weer open mochten, begon het druk te worden in zijn zaak. “Iedereen wil geknipt worden voordat ze gaan feesten of uit eten gaan.” De kapper hoopt toch dat het bij mondkapjesplicht blijft, want hij vreest dat opnieuw een lockdown wordt ingevoerd. 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant