56

Centrum voor mensen met geheugenproblemen en dementie

De stad Almere groeit en de gemiddelde leeftijd van de inwoners wordt steeds hoger. Daardoor wordt de groep Almeerders die te maken krijgt met geheugenproblemen en dementie langzamerhand ook steeds groter. Om die toename de komende jaren aan te kunnen, zijn verschillende zorgverleners nu Geheugencentrum Almere gestart.

Zorggroep Almere, het Flevoziekenhuis en GGz Centraal slaan de handen ineen en gaan intensiever samenwerken met betrekking tot geheugenproblemen. Het is de bedoeling dat mensen waarvan vermoed wordt dat ze dementie hebben, door de Almeerse huisartsen naar het geheugencentrum doorverwezen worden.

Binnen het centrum beoordeelt een specialist ouderengeneeskunde samen met een psycholoog waar de patiënt het beste naartoe kan. Dat kan bijvoorbeeld het Flevoziekenhuis zijn, een psychiater van GGz Centraal of een behandeling binnen Zorggroep Almere.

Vanuit de zorgverleners wordt enthousiast gereageerd op het nieuwe kenniscentrum. “Ik ben heel blij dat we van start zijn gegaan met Geheugencentrum Almere”, aldus Lisanne Balemand van het Flevoziekenhuis. “Als internist ouderengeneeskunde werk ik nu veel nauwer samen met de specialist ouderengeneeskunde, neuroloog en psychiater en we leren van elkaar. Zo kunnen we patiënten met geheugenproblemen of een vermoeden van dementie nog betere zorg geven, dichtbij huis.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant