48

Almeerse start kledinglijn met gebouw De Beurs in hoofdrol

Tassen, rompertjes en t-shirts met een van de markantste gebouwen van Almere erop: De Beurs. Het gebouw gaat tegen de vlakte en daar kwam een groep Almeerders tegen in verzet. Een laatste poging om het gebouw te redden, om het aan te merken als monument is mislukt. Een van de eerste kantoorgebouwen van Almere wordt gesloopt. De Almeerse Brigitte Hielkema wil het gebouw toch in herinnering houden en is daarom een kledinglijn gestart met De Beurs in de hoofdrol.  

Het pand zal worden gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw. Hielkema blijft het oude gebouw schitterend vinden. “Er zijn mensen die het een lelijk gebouw vinden, ik vind het mooi. Het heeft brutalistische kenmerken en dat zie je niet veel in Nederland.” Eerder startte de Almeerse al een petitie voor behoud van het gebouw.

Hielkema: “Toen het bericht kwam dat het gebouw niet de monumentale status zou krijgen, voelde ik me machteloos. Het is jammer want er is door veel mensen moeite gedaan om De Beurs te behouden.” Alle opbrengsten van de kledinglijn gaan naar Erfgoed Vereniging Heemschut, de stichting die de aanvraag voor de monumentale status van het pand heeft gedaan.”

Dit vind je misschien ook interessant