36

Spooktocht, Willeke Alberti en Tsjaikovski in UIT agenda

Willeke Alberti treedt op in de Kunstlinie, de Halloween Spookwandeling vindt plaats in het Outdoorpark, er is een muzikale expositie over Tsjaikovski en een ontdekkingstocht rond de Lepelaarsplassen. Elke week licht Paul Meekel van de VVV Almere een paar activiteiten toe die op de kalender staan.

De theatertournee van Willeke Alberti langs de Nederlandse theaters is een concert met hoogtepunten uit haar carrière. ‘’Ze is erg geliefd en bij dit theaterconcert viert ze het leven opnieuw. Het is een mooi en gezellig concert en een feest om haar te mogen zien optreden’’, aldus Meekel. Het concert vindt zaterdag plaats om 20.00 uur in de Kunstlinie.

Halloween spookwandeling
Zaterdag wordt ook de Halloween Spookwandeling gehouden in het bos van Outdoorpark SEC Almere. Het park is gevuld met griezelige wezens. ‘’Je gaat verschijnselen zien en horen die je nog nooit in je leven hebt gezien en gehoord’’, zegt Meekel. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan je de spookwandeling doen, die ongeveer een uur duurt. Meekel raadt wel aan dat kinderen jonger dan 10 jaar iemand meenemen van 18 jaar of ouder.

Foto’s worden tot leven gebracht in expositie
De bekende Russische componist Tsjaikovski wordt geëerd met een expositie van woord, beeld en muziek. Tsjaikovski is vooral bekend van zijn balletten ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’. Volgens Meekel hing de componist in zijn leven heel erg naar krachtige vrouwen. ‘’En waarom hij dat deed wordt duidelijk in de expositie, die ons een kijkje in zijn leven geeft’’.

‘De Schoppenvrouwen van Tsjaikovski’ is te zien op vrijdag 29 oktober in het Nieuw Podium Klassiek Almere.

12 kilometer lange ontdekkingstocht
En als je van wandelen houdt is, geeft Meekel een rondje Lepelaarsplassen als tip. Het begin -en eindpunt is het bezoekerscentrum De Trekvogel, waarbij je langs het Markeermeer gaat. ‘’Je komt leuke dingen tegen zoals het Trekvogelgraslandje, verschillende vogelsoorten en de Natte Graslanden. En dat met als achtergrond de moderne stad van Almere. Dat is bijzonder om te zien.’’

Voor een uitgebreider overzicht kan je terecht op de website van VVV Almere.

Dit vind je misschien ook interessant