48

Robots ontvangen gasten in restaurant Atlantis

Vier robots ontvangen sinds twee weken de gasten van restaurant Atlantis in Almere Poort. De rijdende computers, die gebruik maken van kunstmatige intelligentie, brengen de bezoekers naar hun tafel.

“In China zijn ze er al een tijdje”, verklaart bedrijfsleider Ming Chou het experiment. “Ze zijn daar ver vooruit met robotica, ook in winkels. Door de pandemie is het in een stroomversnelling gekomen. Wij zijn één van de eersten in Nederland die het gebruiken.”

De gasten zijn overwegend tevreden over de inzet van robots. “Ja fantastisch”, lacht een vrouw die net aan tafel zit. “Die meneer zei ‘een collega komt jullie zo halen’. We stonden te wachten op die collega, maar dat was dus een ander soort collega. Dat was heel leuk.” Een man vult aan: “Ik vond het een attractie. We komen net uit Walibi en dit was de kers op de taart. Helemaal geweldig.” Een andere man moet toegeven: “Het is wel een beetje onpersoonlijk.”

Het is zeker niet de bedoeling dat er nog meer robots in Atlantis gaan komen. Bedrijfsleider Chou: “Het is meer een aanvulling, een stukje extra service. De meeste mensen vinden het erg leuk, maar het zal ons niet vervangen. Een praatje aan tafel wordt zeker gewaardeerd, het menselijk contact blijft.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant