50

Basketbalclub Almere Sailors failliet

Het is over en uit voor de Almeerse basketbalclub Almere Sailors. Onlangs is de club failliet verklaard. De club stapte eerder uit de eredivisie voor basketbal. In de zomer begon de club nog met een crowdfunding om mee te kunnen doen aan het nieuwe seizoen. Er was 30 duizend euro nodig maar er werden enkele honderden euro’s opgehaald. Rinus Balvert van Almere Sailors heeft zich inmiddels neergelegd bij het faillissement.

Balvert: “Het is iets wat voor ons niet als een verrassing kwam. Je leeft ernaar toe en het doet even zeer. Als ik terugkijk zien we dat we het netwerk in Almere niet voldoende op gang hebben gekregen.” Balvert denkt dat Almere geen basketbalstad is. “Ik heb gemerkt dat de sport basketbal toch niet zo leeft in de stad, zowel bij ondernemers als bij het publiek. Onbekend maakt onbemind.”

De voormalig voorzitter van de Almeerse basketbalclub rekent niet op een doorstart van Almere Sailors. “Om een doorstart te maken heb je aan de voorkant voldoende gelden nodig. Het vergt veel tijd om de ondernemers te bereiken. Maar dan zien we ook dat partijen die bereid waren om ons te helpen, in de problemen komen. Gisteren bijvoorbeeld nog Welkom Energie. Ze sponsorden ons en zouden ons ook in het huidige seizoen sponsoren.”

Dit vind je misschien ook interessant