52

Hoge energieprijs nekt Almeers bedrijf Welkom Energie

Energiebedrijf Welkom Energie uit Almere kan door geldproblemen niet meer gegarandeerd gas en stroom leveren. Daarom heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de vergunning ingetrokken. Alle circa 90.000 klanten worden tijdelijk overgenomen door Eneco.

De huidige hoge marktprijs voor energie is de oorzaak van de geldproblemen. “Daarbij speelt mee dat de vorige winter kouder was dan normaal waardoor Welkom Energie meer verbruik heeft moeten voorfinancieren dan gepland”, laat Eneco weten.

Toezichthouder ACM zegt dat mensen niet bang hoeven te zijn dat zij geen stroom of gas meer ontvangen. Maar de verandering kan wel financiële gevolgen hebben, want klanten krijgen van Eneco een nieuw contract op basis van de huidige hoge energieprijzen. En wie nog geld tegoed heeft van Welkom Energie ziet dit geld mogelijk niet terug. Het gaat bijvoorbeeld om een welkomstbonus of omdat er een hoog termijnbedrag vooruit is betaald. Het Almeerse energiebedrijf heeft wel toegezegd dat alle klanten een eindafrekening krijgen van het bedrijf.

Het nieuwe contract bij Eneco zal op 1 november ingaan. Dan geldt er tot 1 december een overgangsperiode waarin de klanten hun contract even niet kunnen opzeggen. Daarna staat het mensen vrij om, als ze dat willen, over te stappen naar een andere energieleverancier.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant