51

RIVM: zeven Almeerders overleden aan corona

De afgelopen week zijn er zeven Almeerders overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. De gemeente staat daarmee in de top tien van gemeenten met de meeste coronadoden per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken.

In Almere steeg het aantal coronabesmettingen van 301 naar 409. Tien Almeerders werden in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van COVID-19.

Landelijk zijn er de afgelopen week 78 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 48. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen. Bovendien zou het aantal sterfgetallen hoger kunnen liggen. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM. 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant