53

Eigen ‘Action Figure’ voor zieke Olivier (10)

De zieke Almeerse jongen Olivier (10) is de eerste in de provincie die een eigen ‘action figure’ heeft gekregen. Olivier heeft een dubbele hartafwijking, waardoor hij als klein jongetje meer in het ziekenhuis lag, dan dat hij thuis was. Elk jaar worden vijf zieke kinderen door het Ronald McDonald Kinderfonds in het zonnetje gezet. Donderdag kreeg Olivier het actiefiguurtje thuis overgedragen door zijn voorganger Fleur (13) die daarvoor persoonlijk bij hem langs kwam.

Olivier is erg blij met de eigen McNificent, de stoere ‘action figure’ van het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonalds, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt aan vijf kinderen. Hij is dit jaar daarnaast het enige kind dat er ook nog een groot exemplaar van wel anderhalve meter hoog bij kreeg. Stomverbaasd is Olivier als de grote ‘action figure’ ook nog wordt binnen gedragen. “Die is mega groot”, roept hij uit.

De actiepoppetjes van Olivier en de vier andere patiëntjes zitten overigens vanaf dinsdag ook in de Happy Meals van McDonalds.

Lang in het ziekenhuis
“Vroeger moest ik heel lang in het ziekenhuis blijven liggen”, vertelt Olivier. “Toen kreeg ik een ICD en pacemaker in één en sinds toen ging het wel wat beter.” Zijn moeder Michelle Sloot was gelukkig altijd dichtbij in een Ronald McDonald Huis toen hij als klein kind in het ziekenhuis lag.

Inmiddels kan de jongen eigenlijk alles wel doen als hij maar niet in de buurt van magneten komt, want dan slaat z’n pacemaker op hol. Olivier laat zich door zijn hartafwijking niet tegenhouden om iets goeds voor anderen te willen terugdoen, legt moeder Michelle uit: “Olivier wil zich altijd inzetten voor iemand anders”, vertelt zijn moeder. “Hij heeft 800 lege flessen opgehaald en daarmee 200 euro bij elkaar gehaald voor het Ronald McDonalds Kinderfonds.”

Goededoelenrestaurant
Het baasje is alweer druk in de weer met een volgende grote actie. “Ik heb een eigen restaurant,” vertelt Olivier. Het goededoelenrestaurant heet het. Via Facebook verkoopt hij muffins, pasta en ijsjes die zijn moeder op tafel heeft uitgestald. De opbrengst is ook voor het kinderfonds. Olivier: “We hebben nu al 185 euro en we zijn nog maar net begonnen.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant