52

Gedupeerde toeslagenaffaire: ‘Gratis floriadekaartje is mooi gebaar’

De Almeerse Derya Selvi waardeert het dat Almeerse gedupeerden van de toeslagenaffaire gratis kaartjes kunnen krijgen voor de Floriade. Selvi, zelf een van de gedupeerden, “Ik vind het een mooi gebaar van de gemeente en de sponsoren. Tegelijkertijd denk ik ook dat het toeslagenschandaal zo groot en heftig is, dat een dagje Floriade leuk en gezellig is, maar zitten mensen erop te wachten?”

Selvi durft niet te zeggen of het animo voor de gratis kaartjes groot zal zijn onder de gedupeerden. Zelf gaat zij wel naar de Floriade toe. “Mijn kinderen hebben al gezegd dat ze de kabelbaan er leuk uit vinden zien. Gewoon vanuit waardering naar de gemeente en de ondernemers die dit mogelijk maken, zou ik er al gebruik van maken.”

‘Juist en vriendelijk gebaar’

De gratis kaartjes voor de Floriade komen bovenop de al beschikbaar gestelde 2250 kaartjes voor Almeerse minima. Doordat veel slachtoffers van de toeslagenaffaire inmiddels 30.000 euro vergoeding hebben ontvangen, zouden ze niet tot die groep behoren omdat hun inkomen te hoog is. Volgens wethouder Froukje de Jonge moeten de gratis kaartjes vooral gezien worden als een “juist en vriendelijk gebaar.”

De wethouder geeft aan dat de gemeente Almere veel doet om gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen. Selvi deelt die mening. “Vanaf het begin heb veel gesprekken gehad met de gemeente. Veel ambtenaren van de gemeente zijn ook komen kijken naar de documentaire Alleen tegen de staat in de bioscoop. De hulp van de gemeente is heel goed op gang gekomen en ik merk dat de gemeente veel doet.”

Er zijn nu geen berichten om te laten zien.