58

Grote lingerieketen kiest voor Almere

Het distributiecentrum van lingerieketen Hunkemöller gaat zich vestigen in Almere. Volgens het bedrijf komen er daarmee 200 banen naar de stad. Het distributiecentrum wordt gebouwd op industrieterrein Stichtsekant en gaat in 2023 open.

Momenteel heeft de Hunkemöller een distributiecentrum in Hilversum en twee kleinere faciliteiten in Bunschoten en Almere. Deze gebouwen zijn te klein geworden en worden samengevoegd in het nieuwe Almeerse pand. Philip Mountford, CEO van Hunkemöller. “We kijken er naar uit dit nieuwe distributiecentrum te ontwikkelen, dat een hoge mate van automatisering zal bevatten om de efficiëntie en snelheid van onze logistiek te verbeteren.” Er is inmiddels een omgevingsvergunning voor de bouw van het pand ingediend.

Ook DHL kiest voor Almere 

Pakjesbezorger DHL heeft ook gekozen voor Almere. De eerste paal is in de grond gegaan voor een ‘CityHub’. DHL bouwt 26 van deze kleine lokale distributiecentra en de eerste komt in Almere aan de Neonweg. In april volgend jaar is het gebouw in gebruik. Vanuit de CityHub worden kortere ritten gereden langs de klanten van DHL. Vanaf 2025 gebeurt dat nog enkel met elektrische auto’s. Daarom was de eerste paal van het gebouw ook groen geverfd.

 

image
Eerste groene paal werd geslagen in het bijzijn van Roelof Hofman (COO DHL Parcel Benelux)

Dit vind je misschien ook interessant