42

Eerste vluchtelingen aangekomen bij asielzoekerscentrum

De eerste groep nieuwe asielzoekers is zondag aangekomen bij de extra opvangplaatsen naast het azc in Almere Stad. De vluchtelingen werden rond 17.45 uur met een touringcar naar het opvangcentrum op sportpark Fanny Blankers-Koen gebracht.

De asielzoekers liepen met blauwe zakken vol persoonlijke spullen naar het azc, waar de afgelopen dagen honderden extra opvangplekken zijn gerealiseerd. Door Defensie en het Rode Kruis zijn tientallen tenten en paviljoens opgebouwd naast het azc.

Volgens staatssecretaris Ankie Broekers-Knol is er “dringend en urgent extra opvangcapaciteit nodig om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te kunnen bieden.” Er vragen de laatste maanden meer mensen asiel aan, onder meer uit Afghanistan. Ook blijven statushouders langer in opvanglocaties wonen vanwege de krapte op de huizenmarkt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant