28

Ondernemers ontvangen Allianz Regatta en Dutch Water Week met open armen

Ondernemers langs het IJmeer in Almere zijn blij dat de stad de Dutch Water Week heeft binnengehaald. Het evenement moet een internationaal sportfestijn voor top- en breedtesporters worden.

Hoogtepunt is de Allianz Regatta, een nationaal bekende zeilwedstrijd die voorheen altijd bij Medemblik werd gehouden. “Ik ben er ontzettend trots op dat we Marina Muiderzand mogen laten zien aan al die mensen die wedstrijden komen varen”, vertelt manager Kim Hess van Marina Muiderzand. Rond de jachthaven zitten 13 verschillende bedrijven. “En hopelijk zien we ook veel mensen het watersporten gaan ontdekken tijdens de Dutch Water Week.”

Eén van de bedrijven die denkt te profiteren van het evenement is beachclub en catamaranzeilschool Sail-Today. Eigenaar Roeland Touwen noemt de komst van het evenement “Tof en een goede zet.” Hij verwacht dat voorafgaand aan de wedstrijden al de nodige zeilers komen trainen langs de Almeerse kust.

Teleurstelling in Medemblik
In Almere zijn ze het daar absoluut niet mee eens. “Het is hier zeker geschikt om wedstrijden te houden”, zegt Kim Hess van Marina Muiderzand. Bij de catamaranzeilschool zijn ze het daar roerend mee eens. “Wij organiseren hier nu ook al wedstrijden. Het is een groot stuk open water. Dus we hebben hier genoeg ruimte om wedstrijden te organiseren. Er is niks mis mee”, zo is de boodschap van Roeland Touwen.

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl!

Dit vind je misschien ook interessant