35

Huurprijzen stijgen hier het hardst van heel Nederland

De gemiddelde huurprijs van vrijesectorwoningen in Flevoland is de afgelopen drie maanden verder gestegen. Nieuwe huurders betaalden in het derde kwartaal 15,12 euro per vierkante meter, terwijl dit in het tweede kwartaal nog 14,41 euro was.

Afgezet tegen de prijzen van een jaar geleden kende Flevoland de hoogste prijsstijging van heel Nederland. Sinds het derde kwartaal van 2020 gingen de huurprijzen met 9,2 procent omhoog. De provincie Groningen volgt over dezelfde periode met 8,4 procent. Alleen in Zeeland en Drenthe daalden de gemiddelde huurprijzen in de vrije sector.https://localfocus2.appspot.com/6167ed5d52ab7

Volgens woningwebsite Pararius leek de huurprijs sinds het uitbreken van de coronacrisis – in tegenstelling tot de koopmarkt – eerst wat af te koelen. Maar sinds een half jaar is daar in Flevoland geen sprake meer van.

Vraag overstijgt het aanbod
Reden voor de stijgende huurprijs van een Flevolandse vrijesectorwoning is het weinige aanbod en de grote vraag, zegt Hans van Dijk, directeur van Flevo Makelaars. Volgens hem stijgen de huurprijzen op steeds meer plekken in de provincie. “Het begon in Almere. Daarna kwam Lelystad, en nu gebeurt het ook richting Zeewolde, Dronten en Swifterbant.”

Van Dijk denkt dat de stijging nog door kan zetten. “Het einde is nog niet in zicht, totdat er voldoende wordt gebouwd en meer woningen beschikbaar zijn voor middeninkomens.” Voor mensen die binnen korte tijd een vrijesectorwoning willen huren is het niet makkelijk, aldus de makelaar. “Dat lukt 99 van de 100 keer niet. Neem er de tijd voor.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant