60

Dutch Water Week moet internationaal sportevenement worden

Een provincie die voor het grootste gedeelte ontstaan is uit water: het grootste watersportevenement van Nederland kan zich geen betere locatie wensen. Dat was woensdagochtend in het provinciehuis in Lelystad de boodschap tijdens de presentatie van de ‘Dutch Water Week’. Het evenement moet een internationaal sportfestijn worden voor top- en breedtesporters.

Tussen 27 mei en 5 juni volgend jaar staat de eerste editie van het evenement op het programma. Het gaat plaatsvinden in de wateren voor Almere en Lelystad. Belangrijkste blikvanger is de komst van de Allianz Regatta, een zeilwedstrijd die voorheen altijd bij Medemblik werd gehouden.

Het landelijke Watersportverbond wil wedstrijden gaan organiseren in de driehoek IJburg-Muiden-Almere Poort en zal vijf wedstrijdbanen creëren voor alle topwedstrijden. Niet alleen topsporters met een Olympische droom zullen actief zijn tijdens de Dutch Water Week, maar ook recreanten kunnen kennis maken met diverse watersporten. Het streven van de organisatie is om topsport, amateursport, entertainment, educatie en duurzaamheidsinitiatieven te verenigen.

Tijdens de Dutch Water Week worden er zoveel mogelijk Nationale Kampioenschappen in diverse disciplines gehouden. Voor de jaarlijkse organisatie van het evenement wordt de komende vier jaar een bijdrage uit het Fons Verstedelijking Almere beschikbaar gesteld. Naast topsport wil de provincie Flevoland veel inzetten op de breedtesport, om watersport ook voor nieuwkomers toegankelijk te maken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant