Crowdfunding levert twee ton op voor brasserie in Duin

Gladys Camphuijsen heeft meer dan twee ton verzameld via een crowdfundingsactie. De horecaondernemer wil daarmee voor het eind van 2021 brasserie Zuyder openen in Almere Duin.

Meer dan honderdvijftig mensen hebben geïnvesteerd via crowdfunding. Camphuijsen zegt dat het vooral mensen zijn uit haar netwerk en uit de buurt. ‘’Meer dan 70% is afkomstig vanuit de community rondom Almere Duin en daar doe ik het eigenlijk ook voor. Het overige deel is van investeerders die via het platform ‘Crowd About Now’ hebben meegedaan vanuit zakelijk perspectief.’’

Hoe krijg je twee ton bij elkaar?
Camphuijsen zegt erg actief te zijn geweest met de actie en heeft rond de dertig mensen uit de buurt gesproken. ‘’Ze wilden dan mijn businessplan bekijken. En dat ik meerdere restaurants heb geopend gaf ook vertrouwen. Het bedrag van ruim €200.000 geeft ook geen extra druk, behalve misschien op emotioneel gebied. Je wilt toch je goede naam behouden hè?’’ Camphuijsen gaat er ook niet vanuit dat het niet zal lukken.

‘’Deze hele actie draait om het creëren van een community. Het moet een restaurant worden waar iedereen behoefte aan heeft en niet iets dat er al is. Je moet komen met iets nieuws, dat is de formule voor succes. Ik heb tijdens de campagne regelmatig een update gegeven en via de investeerders gevraagd om meer investeerders. Ik zie Zuyder als een ontmoetingsplek voor de hele buurt. Samen delen, samen helpen.’’

Steeds meer horeca in Almere Duin
Naast Camphuijsen is ook Geert Smit druk bezig met zijn horecazaak Pier 39. ‘’Ik ben de eerste huurder van de ruimte en heb de zaak vanaf nul opgebouwd. Ik woon nu vierenhalf jaar in Almere Duin en zag dat er weinig aanbod van horeca was.’’ Smit wil naast een ‘share diner’ en cocktailbar ook sappen aanbieden en sportwedstrijden uitzenden. Pier 39 is open vanaf zaterdag 16 oktober.

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl!