Buurtwandeling moet wijken veiliger maken

Het Donkere Dagen Offensief komt er weer aan. Deze jaarlijks terugkerende wandeling door de wijken moet buurtbewoners geruststellen en het gevoel van veiligheid vergroten. In 19 wijken verdeeld over Almere Buiten, Haven, Stad en Poort lopen ook de burgemeester en een aantal wethouders mee met een buurtpreventieteam.

Tijdens de wandeling worden buurtbewoners gewezen op inbraakgevoelige situaties. De buurtpreventieteams laten ook zien wat ze doen en waar ze op letten. Opbouwwerker van De Schoor Ingmar van Duijn krijgt veel signalen binnen dat er een onveilig gevoel heerst in de wijken: β€˜β€™Dat is in de ene wijk natuurlijk wat meer dan in de andere, maar daarbij moet je denken aan hangjongeren of agressief gedrag. Dat zijn vervelende geluiden voor je eigen woonbeleving.’’

Volgens Van Duijn zijn de buurtpreventieteams goed zichtbaar en kunnen buurtbewoners tijdens de wandeling makkelijk contact leggen met wijkagenten en met elkaar. Dit initiatief vindt plaats in de nationale Week van de Veiligheid, die van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober duurt. De wandeling staat gepland op dinsdagavond om 20.00 uur. Op de website van Veilig Almere staan de locaties van de wijkteams waar iedereen zich verzamelt.

 

Heb je een nieuwstip of een leuk verhaal voor 1Almere? Stuur een mailtje naar info@1almere.nl!