Grootste landelijk watersportevenement voor kust van Almere Poort

Het grootste watersportsportevenement van Nederland wordt vanaf volgend jaar voor de kust van Almere Poort gehouden. Het nieuwe evenement krijgt de naam ‘Dutch Waterweek’. De Allianz Regatta, de zeilwedstrijd die altijd in Medenblik werd gehouden, wordt een onderdeel van de Dutch Waterweek.

Het Watersportverbond wil de wedstrijden gaan organiseren in de driehoek IJburg-Muiden-Almere Poort en zal vijf wedstrijdbanen gaan creƫren om alle topwedstrijden optimaal te faciliteren. Niet alleen topsporters met een Olympische droom zullen actief zijn tijdens de Dutch Waterweek, maar ook recreanten kunnen kennis maken met diverse watersporten. Het streven van de organisatie is om topsport, amateursport, entertainment, educatie en duurzaamheidsinitiatieven te verenigen.

Tijdens de Dutch Waterweek worden er zoveel mogelijk Nationale Kampioenschappen in diverse disciplines gehouden. Voor de jaarlijkse organisatie van het evenement wordt voor de komende vier jaar een bijdrage uit het Fons Verstedelijking Almere beschikbaar gesteld. Komende woensdag zullen het Watersportverbond, de gemeente Almere en de Provincie Flevoland hun plannen rond de Dutch Waterweek toelichten tijdens een persbijeenkomst in het provinciehuis in Lelystad.

 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.