Gratis tandartsbehandelingen voor klanten voedselbank

Moeite met eten, pijn en je schamen voor je slechte gebit. De gevolgen van verwaarloosde mondzorg zijn groot. Maar sinds de tandarts voor volwassenen uit het basispakket is gehaald, is mondzorg voor veel mensen onbetaalbaar geworden. Daarom krijgen klanten van de Voedselbank Almere een gratis mondzorgbehandeling. Het gaat om een samenwerking tussen Dokters van de Wereld, de Voedselbank Almere en tandartsen.

In de mobiele tandartspraktijk van Dokters van de Wereld krijgen zij een noodbehandeling en poetsvoorlichting. Daarnaast hebben tandartsen beloofd gratis basale mondzorg te blijven bieden aan kwetsbare mensen in Almere. Wethouder Froukje de Jonge: “Dit is een waardevol initiatief. Een gezond gebit is voor lichaam en geest van belang en lang niet iedereen kan het noodzakelijke onderhoud betalen. Heel mooi om te zien dat Almeerse tandartsen en mondhygiĆ«nisten belangeloos de handen ineen slaan om deze mensen ook te helpen.”

“Het is verbijsterend om te zien dat sommige deelnemers gezond en verantwoord voedsel moeten laten liggen omdat ze het door gebitsproblemen niet kunnen eten”, aldus Peter Mons, directeur Voedselbank Almere.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.