Geen polsbandje als QR-alternatief voor Almeerse horeca

De Almeerse horeca zegt dat er geen behoefte is aan de invoering van een polsbandje als alternatief voor de QR-code uit de CoronaCheck-app. In verschillende steden kan de code bij een centrale controlepost worden getoond, waarna je een bandje om de pols krijgt. De app hoeft vervolgens niet meer bij elke voordeur erbij gepakt te worden.

Het idee is door de gemeente besproken met de ondernemersverenigingen in Stad, Buiten en Haven. Die hebben aangegeven er voor Almere weinig meerwaarde in te zien, zo vertelde wethouder Hilde van Garderen donderdagavond op de Politieke Markt. De VVD en PvdA vroegen zich namelijk af of het polsbandje ook hier een handig hulpmiddel is.

In Almere zijn weinig plekken waar veel horecazaken vlak naast elkaar zitten, zo vertelde de wethouder. Dat maakt de meerwaarde van een polsbandje dan ook niet zo groot. “In het zuiden van het land hebben ze vaak straatjes waar alle cafés zich bevinden. Daar is het hartstikke leuk is om van het ene naar het andere café te hoppen. Dat is eigenlijk niet het geval in Almere.”

De Almeerse horeca zegt wel blij te zijn met de inzet van stewards die ondernemers kunnen helpen bij het scannen van de QR-code.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.