55

‘Worden Wat Je Wil’: Almere in het teken van Kinderboekenweek

Workshops, voorstellingen en veel nieuwe boeken. De komende dagen staat De Nieuwe Bibliotheek in het teken van de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden Wat Je Wil’. In heel Almere staat er elke dag wat nieuws op de planning.

Volgens programmeur Akkadin Karadag is het lezen onder de Almeerse kinderen nog vrij populair. “We hebben een hoek met populaire boeken, die worden altijd heel snel uitgeleend.” Ook de workshops worden druk bezocht. “Op dit moment is er een workshop ‘ontdekt je talent’ aan de gang waarin kinderen kunnen ontdekken wat voor talenten ze hebben. Naast deze workshop staat er nog veel meer op de planning. Zo kan je een workshop zangtalent volgen van zangeres Sharon Doorson of een voorstelling zien over de verhalen van astronaut André Kuipers”

De Kinderboekenweek heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in Nederland aan het lezen te krijgen. Kinderboeken zijn volgens de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) een bron voor kinderen om na te denken of fantaseren over beroepen. Woensdag gaf de auteur van het kinderboekenweekgeschenk Bette Westera de aftrap in de bibliotheek van Almere Stad. Tot en met 17 oktober kunnen kinderen in heel Almere terecht voor boeken, workshops en voorstellingen.

Dit vind je misschien ook interessant