Almere speelt belangrijke rol bij Dutch Food Week

Zaterdag vindt de opening van de Dutch Food Week plaats bij het nieuwe gebouw van Aeres Hogeschool op het Floriade terrein. Van 9 tot en met 16 oktober zijn er in heel Nederland activiteiten op het gebied van voedsel en de productie daarvan. Naast de opening wordt ook de afsluiting georganiseerd in Almere, met als belangrijk element de ingebruikname van de Korte Keten Automaat.

De automaat doet wellicht denken aan de FEBO waar je een kroket uit de muur trekt. De Korte Keten Automaat werkt volgens hetzelfde concept, maar dan met producten van lokale boeren. Op de producten staan QR-codes waarmee je informatie krijgt over de herkomst en maker van het product, hoe de prijs tot stand komt en een heleboel recepten. Het is de bedoeling om het idee van de Korte Keten Automaat in de toekomst over heel Nederland uit te spreiden.

Openen en afsluiten in Almere
De organisatie van de Dutch Food Week wil Nederland kennis laten maken met wat er nationaal op voedselgebied gebeurt. ‘’Eigenlijk komt het erop neer dat we een bundeling willen maken tussen boer en burger’’ zegt Bert van Wanrooij, de aanvoerder van het Dutch Food Week team. ‘’Van de Rotterdamse haven tot de hele primaire productie van boeren, tuinders, telers en vissers.’’.

De opening en de afsluiting vinden plaats in Almere. ‘’Almere is een stad van meer dan 200.000 inwoners en ligt aan het begin van de Randstad tot aan de rand van het platteland.’’ Van Wanrooij legt uit dat er in de provincie Flevoland veel aandacht is voor agrarische activiteiten en ontwikkeling.