48

Jeugdvrijwilligers Almere krijgen Groene Medaille

Jeugdvrijwilligers in Almere hebben zondagmiddag een Groene Medaille gekregen. De onderscheiding is voor jongeren die zich inzetten voor de natuur, het groen of bijvoorbeeld op de kinderboerderij. De onderscheiding werd uitgereikt bij kinderboerderij Den Uylpark in Almere Stad.

Voor volwassenen die zich inzetten voor de natuur bestaat er al een paar jaar de Growing Green Speld, maar voor kinderen bestond zoiets nog niet. Daarom vond de afdeling Groen & Gezond Almere van de gemeente het tijd voor jongeren een onderscheiding komt. Vier jongeren die vrijwilligerswerk doen bij de kinderboerderij Den Uylpark van Mariska Oostland, kregen de medaille. Oostland: “Ik ben heel blij dat jullie elke week komen helpen met de dieren,” zei ze bij de uitreiking.

De jongeren zijn in hun nopjes met de onderscheiding. “Ik ben hartstikke blij met het lintje”, zegt de 15-jarige Jesse de Feber. “Ik wil dit werk blijven doen. Dieren voeren en dingen schoonmaken.” Julia Bakker (12) doet ook vrijwilligerswerk op de kinderboerderij. “Ik vind het leuk om de hokken te verschonen en de dieren eten te geven.”

Dierendag wordt zondag op de kinderboerderij alvast gevierd met de opening van een nieuw konijnenverblijf. “We gaan het zo inrichten dat er nog een uitloop bij komt”, vertelt Oostland. De uitloop wordt aangelegd zodat kinderen bij de konijnen kunnen komen en de dieren kunnen aaien. Het nieuwe verblijf is gebouwd met sponsorgeld en door middel van crowdfunding.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant