33

Jaïnda wint finale Kunstbende

Afgelopen zaterdag was de landelijke finale van de Kunstbende. De 18-jarige zangeres Jaïnda uit Almere werd eerste in de categorie ‘muziek’. Nadat ze de voorronde in Flevoland had gewonnen mocht ze het in Amsterdam opnemen tegen de andere winnaars van de provinciale voorrondes.

Het was voor Jaïnda de derde en laatste keer dat ze aan Kunstbende kon meedoen. Bij de vorige twee edities werd ze steeds tweede in de voorronde van Flevoland, dit jaar mocht ze door naar de finale. De eersteprijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol. Kunstbende heeft voor veel artiesten al de doorbraak betekend, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Jaïnda heeft naast haar trofee ook een gitaar, een fotoshoot, twee dagen studiotijd en een optreden op festival Sandcross of Manaña Manaña gewonnen.

 

Dit vind je misschien ook interessant