50

“Het zijn de kleine dingen die mijn hart doen smelten”

Van jonge en eigenwijze knaap tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Stephan Melein heeft een lintje gekregen omdat hij zich meer dan 30 jaar heeft ingezet voor de badmintonsport in Almere. En vanuit het badminton rolde hij in de organisatie van de International Youth Games Rendsburg: een internationaal uitwisselingsprogramma dat jaarlijks wordt georganiseerd.

De Youth Games zijn er sinds 2002 en elk jaar is Almere of een van de zeven partnersteden het podium voor het programma. Uit al die partnersteden doen er teams mee van jongeren van 14 tot 18 jaar en daar is het Melein om te doen. ‘’Cultuur is heel belangrijk. Ik denk dat de oorzaak van vele conflicten te maken heeft met onbegrip voor elkaars cultuur. Zowel in als buiten Almere. Tijdens de Games is sport de verbindende factor waar kinderen inzien dat culturen niet per definitie verkeerd zijn.’’

‘’Daar ben ik dankbaar voor’’
Hoewel Melein het bijzonder vindt dat hij benoemd is tot Lid in Orde van Oranje Nassau, betekent de dankbaarheid van zijn jongeren veel meer voor hem. ‘’Het zijn de kleine dingen die mijn hart doen smelten. In deze leeftijdsgroep komt stoer gedrag wat vaker voor, maar dan zijn er van die momenten dat ze weer even kind zijn. Zo ging ik een keer met een jeugdspeler naar het buitenland toe die zich heel stoer gedroeg, maar toch met een Pino pyjama naar bed ging. Nou dat komt dan wel even binnen bij mij.‘’

Ken je mensen die een lintje hebben gekregen? Of een jubileum of mooi afscheid te vieren hebben? Wij spreken ze graag! Mail naar info@1almere.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant