50

NK Tegelwippen: Almere strijdt voor de Gouden Tegel

Een tegel eruit en wat groens erin. Dat is het doel van het NK Tegelwippen. Almere kent de meest betegelde tuinen van heel Nederland. Volgens Groene Buur Aranka Verheugd is het NK dan ook het perfecte moment om de Almeerse tuinen een stukje groener te maken.

Een Groene Buur is een ambassadeur van het vergroenen en insectvriendelijk maken van de buurt. Volgens Verheugd zijn de tegels niet alleen onaantrekkelijk maar ook onhandig. “Misschien heb je zelf weleens een betegelde tuin gehad, dan is het daar op een mooie zomerse dag niet leuk om te zitten. Die tegels houden alleen maar warmte vast. Hetzelfde geldt voor een regenbui. Door de tegels kan het water niet weg en krijg je overal plassen. Groen is daar juist zo fijn voor.”

Publiekswipper
Donderdag is de laatste dag dat Almeerders nog hun tegels kunnen wippen in het kader van het kampioenschap. Veertig gemeenten doen daaraan mee. De stad waarin de meeste tegels omgeruild worden voor wat groens, krijgt op 5 oktober de Gouden Tegel uitgereikt. Ook bewoners die fanatiek hebben gewipt kunnen kans maken op een prijs: de Publiekswipper.

Wie er nu aan kop gaat, is niet bekend. De organisatie houdt de tussenstand namelijk nog even geheim. Vorige week stond de teller op ruim 53.000 duizend gewipte tegels. Almere stond op de elfde plaats.

Dit vind je misschien ook interessant